Gastblog: De Groene Vlinder

De Groene Vlinder

De wereld is aan het veranderen. Mensen worden bewuster, hebben behoefte aan meer zingeving en voelen het diepgewortelde verlangen de wereld een stukje mooier te maken. Om hun steentje bij te dragen, om weer meer te gaan bewegen vanuit het hart. Oude structuren en denkpatronen verliezen aan kracht en pioniers staan op om hun verfrissende concepten ver-rijkend de wereld in te slingeren.

En zo is daar Non-profit organisatie de Groene Vlinder; een fluïde beweging waarbij mensen op basis van wederkerigheid worden geïnspireerd hun talent en waardes te ontplooien. Omdat we allemaal oneindig veel van elkaar kunnen leren, beweegt de Groene Vlinder zich voort vanuit gelijkwaardigheid met ‘groei’ als uniform belang.

De Groene Vlinder voorziet in een vruchtbare bedding om het talent te ondersteunen in het ontplooiings-proces. Niet in een vaste vorm, niet binnen dichtgetimmerde structuren, maar middels vloeibare organische projecten waarbinnen ieder zijn eigen verantwoordelijkheid bepaalt en neemt. Het proces voorziet altijd in de juiste input op het juiste moment, zowel voor het individu, de groep, als de maatschappij. Het is onbegrensd co-creëren met de kracht van het team als onuitputtelijke aandrijfas.

De Groene Vlinder richt zich op mensen die ‘willen’ in Eindhoven en randgemeenten, oftewel; mensen die willen groeien en willen bouwen aan de beste versie van zichzelf. Omdat het een nieuwe manier van bewegen behelst, was de rol van Soulid van onbetaalbare waarde om identiteit en kernboodschap te definiëren.

Check de website voor meer informatie.

Lenneke Timmermans
De Groene Vlinder


 

Tags: afstand tot de arbeidsmarkt groene vlinder

Reageren